Pravna obvestila

 

 

Vse vsebine, objavljene na www.zivisvojezivljenje.com so last družbe Tadeja Bradaš, s.p. – DayChi Center in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja Tadeje Bradaš, s.p. - DayChi Centra, se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati na kakršen koli drug način. Tadeja Bradaš, s.p. – DayChi Center ni odgovorna za morebitne občasne težave pri delovanju spletne strani www.zivisvojezivljenje.com, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Tadeja Bradaš s.p. – DayChi Center si pridržuje pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletni strani www.zivisvojezivljenje.com.

Vaše podatke bomo uporabili izključno za namene obveščanja o naših dogodkih in vsebinah ter za obvestila, povezana z našo dejavnostjo, in javnosti ne bodo dostopni. Zbrane osebne podatke bomo varovali v skladu z ZVOP-1.

Spletna stran www.zivisvojezivljenje.com za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa vaše aktivnosti in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da je z novo zakonodajo (ZEKom-1) prišlo do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

 

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

 • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene,

 • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani.

Piškotke, ki jih uporabljamo lahko preverite tako, da kliknete gumb SECURE v naslovni vrstici vašega brskalnika. Odprl se po meni, v katerem izberete opcijo Coockies.

V splošnem pa so piškotki namenjeni:

Varstvo osebnih podatkov

 

V podjetju Tadeja Bradaš, s.p. se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki, zato vse zbirke osebnih podatkov vodimo, vzdržujemo, hranimo in nadzorujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) ter posamezniku, katerega osebne podatke obdelujemo, zagotavljamo naslednje pravice:

 

Pravica, da od podjetja Tadeja Bradaš s.p. kot upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahtevam:

 • Dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije:

  • namene obdelave,

  • vrste osebnih podatkov, uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah,

  • predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja,

  • obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.

 • Razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika.

 • Eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določim sam (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevam drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki). Za dodatne kopije, ki jih zahtevam, lahko upravljavec zaračuna razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov.

 • Popravek netočnih osebnih podatkov.

 • Omejitev obdelave, kadar:

  • oporekam točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov,

  • je obdelava nezakonita in nasprotujem izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevam omejitev njihove uporabe,

  • upravljavec osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, pa jih jaz potrebujem za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

 • Izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličem to privolitev za obdelavo osebnih podatkov.

 • Izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujem drugemu upravljavcu, ne da bi me prvotni upravljavec pri tem oviral.

 • Prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov.

 • Da zame ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne učinke v zvezi z mano ali na podoben način name znatno vpliva, če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.

 • Pravica, da zoper upravljavca vložim pritožbo pri informacijskem pooblaščencu, če menim, da obdelava mojih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

 

Postopek uveljavljanja pravic

Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na e-naslov divine(a)takom.org.

Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Vaše podatke pridobivamo na dva načina:

 

 1. Ob osebnem stiku, kadar pridete na osebno svetovanje ali terapijo.

 2. Preko elektronskih medijev:

 • kadar se prijavite na naši spletni strani www.zivisvojezivljenje.com kot uporabnik ali zato, ker želite prenesti naše vsebine,

 • kadar se prijavit ena delavnico ali neko drugo naši aktivnost preko našim e-poštnih kampanj ali preko spletne strani www.zivisvojezivljenje.com.

Vaše podatke hranimo na dva načina:

 1. Na našem poštnem strežniku. Za e-poštne kampanje uporabljamo e-poštno storitev MailChimp. MailChimp hrani podatke in poskrbi za njihovo varnost. Kako to opravlja, si lahko preberete na povezavah Terms of Use in Privacy Policy.

 2.  Naša spletna stran gostuje na WIX platformi, ki hrani vaše podatek, ki jih vnesete preko prijavnih obrazcev na spletni stani. Kako jih hranijo in skrbijo za varnost, si lahko preberete na povezavah Terms of Use in Privacy Policy.

 3. Podatke hranimo tudi v excel tabeli na našem računalniku in v oblaku Google Drive. Tabela na našem računalniku je zaščitena z geslom, dostop do računalnika pa prav tako z geslom in AVAST zaščito. Hranjenje tabele v oblaku Google Drive sledi zaščitam in varnosti te storitve, datoteke pa se še dodatno zaščitene z geslom

 4. Gesla za dostop do tabele ima le ena oseba, odgovorna za to, gesla pa so še dodatno zaščitena z AVAST Password Protection programom.