Novoletna poslanica

Zakorakali smo v leto 2021. Leto 2020, ki smo ga pustili za seboj, je bilo precej drugačno od vsega, kar smo bili vajeni do sedaj, kar smo privzemali za samoumevno in nismo niti pomislili, da se lahko spremeni.


Pa se je!


Covid-19 je zaznamoval prav vse. Naše dnevne rutine, naše odnose - tako osebne kot poslovne - naša prepričanja in ideje o sebi in drugih, o svetu. Vsaj začasno je to spremenilo naš pogled in dojemanje sebe in sveta, četudi se vseh dimenzij ne zavedamo. Nekatere spremembe bodo ostale trajne, druge bodo izzvenele, ko se stanje spremeni.


Tako kot pri vsaki spremembi, so nam tudi tukaj nekatere spremembe všeč in druge ne. Biti resnično prisoten pomeni, da sem z vsem, kar je - s tistim, kar mi je všeč in s tistim, kar mi ni. In potem šele se odločim, ali je čas, da 'pobegnem ali ostanem', da ukrepam ali se skrijem, grem v bitko ali ne.


To je moja svoboda! To je resnična svoboda!


Skoraj ne mine dan, ko se ne bi zavedla, kakšno srečo imam, da imam dom, družino in zdrave odnose znotraj družine. Da ne rabim pretirano skrbeti za to, ali bom imela hrano na mizi ali ne, da se doma počutim varno. Hkrati me prevzame velika žalost in skrb, ker se zavedam, da mnogim ni tako. Da živijo morda v težkih finančnih ali čustvenih stiskah. Da morda imajo hrano na mizi vsak dan, nimajo pa topline in razumevanja. Pomislim na vse tiste otroke, ki jim je bila šola varno zatočišče pred nasiljem doma. Pomislim na vse, ki živijo v kakršnikoli obliki pomanjkanja. Kaj počnejo v teh dneh? Kdo jih varuje? Kdo jih ima rad?


Pomislim na vse, ki so bolni ali pa imajo bolne svoje bližnje. Pomislim na naše stare starše in starejše sorodnike, ki so morda v domu starejših in nas niso videli že najmanj 3 mesece. Kako je njim?


Pomislim na vse zlorabljene duše, ki ne morejo po pomoč, ki so je bili vajeni.


Trga se mi srce in to bolečino objamem in jo držim. Moje srce se napolni z dobrohotnostjo, nežnostjo in ljubeznijo. To dobrohotnost, nežnost in ljubezen vam pošiljam za dober začetek leta.Moje leto je bilo polno in plodno. Poleg šole Etika - pot do pravega sebe, ki v Srbiji poteka že 3. leto, smo januarja začeli s prvo generacijo slovenske skupine v Ljubljani, ki je prvi letnik tudi uspešno zaključila.


Jeseni se je začelo tretje leto mojega urjenja z Jasonom Shulmanom za učiteljico Nondual Kabbalistic Healing pristopa in Jason mi je podelil dovoljenje, da začnem sestavljati prvo skupino skupaj z mojo drago prijateljico Beth. Skočila sem do neba in hkrati me je prevzela velika ponižnost ob zavedanju odgovornosti in težke naloge, ki me čaka. Takoj, ko bodo procesi stekli, boste o vsem obveščeni.


Moja knjiga še vedno čaka na zadnje poglavje, ki pa je v večji meri že zasnovano. Prav tako sem se že povezala z umetnikom, ki bo knjigo opremil z ilustracijami. Upam, da mi v naslednjem letu uspe knjigo tudi natisniti.


Spomladanski zagon blogiranja je izzvenel. Premagale so ga obveznosti in delo. Ne želim vam na tem mestu obljubljati, da se bo to kaj spremenilo. Lahko pa z vami delim željo, da bi imela več časa, ki bi ga lahko posvetila pisanju in objavljanju. Upam, da se to kmalu spremeni.


Želim vam srečno in zdravo leto.


Tadeja Tabitha Bradaš